About me

lauranEnglish text will follow soon!

Mijn naam is Lauran van Schilt en ik ben geboren en getogen in de Middeleeuwse vestingstad Bergen op Zoom daar waar Brabant Zeeland kust.

Als manneke van 7 jaar liep ik al rond met een fotocamera, een oude Agfa Clack welke ik nog steeds heb. Op mijn 15e kocht ik na veel sparen mijn eerste spiegelreflex van Canon en op mijn 17e de meest professionele camera van Canon die er toen was, we praten hier over 1977.

Pas in 2013 heb ik de overstap gemaakt naar een digitale spiegelreflex van Nikon. In mijn analoge tijd kreeg ik al op 15 jarige leeftijd privé les van een zeer goede vakfotograaf en leerde dus ook zelf ontwikkelen en afdrukken. Thuis had ik een donkere kamer.

Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders al altijd op vakantie gingen naar het buitenland in een tijd dat dat voor iedereen nog niet zo vanzelfsprekend was als tegenwoordig. Naderhand heb ik zelf ook altijd veel gereisd. Ik heb zo dus al heel veel van de wereld gezien met altijd mijn camera als metgezel.

Een paar jaar gelden ben ik gestopt met werken en sedert dien ben ik zowat elke dag met fotografie bezig. Ik werk momenteel aan een boek over Bergen op Zoom. Een boek dat alle facetten van een stad kenmerkt. Ik hoop dat het ergens in 2020 het levenslicht zal zien.

Daarnaast ben ik vorig jaar ook begonnen met naaktfotografie. Iets totaal anders maar niet minder mooi om te doen. Ik hoop ooit nog eens de tijd te vinden mijn analoge foto’s te gaan scannen.

In het verschiet ligt nog een fotoreis naar Spitsbergen welke ik voor mijn 60e wil hebben gedaan. Ik wens iedereen veel fotoplezier.

Met vriendelijke groet,
Lauran

Contact me!


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.